Nad elavad ebainimlikes tingimustes: “Mind ähvardas linnapea.” Ta käskis mul vait olla ja ta aitab mind.

Seda on raske taluda. Ma ei suutnud enam vaikida. Kolm aastat oleme talunud Otoku linnapea Josip Šarići hoolimatust. Ta ignoreeris kõiki minu abipalveid. Ma ei ole süüdi, et mul on kaks autistlikku last. Kes ei tahaks, et tema laps oleks terve? Üritasin probleemi ise lahendada, kuid see ei õnnestunud, seega palusin abi. Saric ütles, et hävitab mu ja keeldus rääkimast. Ma arvan, et kui ta oleks kasvõi korra tulnud ja näinud olukorda, milles olin mina, mu naine, mu lapsed, oleks ta rääkinud teisiti, algab Davor Grgici (45-aastane) raske lugu.

Tema ja ta naine Simona (32) hoolitsevad oma kolme lapse eest ega saa neist hetkekski lahkuda. Kaks neist on raskelt haiged ja vajavad ööpäevaringset hooldust.

– Me sööme põrandal ja seinad on kõik märjad. Pidime kõik pistikupesad teipima, et elekter lapsi ei tapaks. Üks mu kahest haigest lapsest on alati ärkvel, seega magan alati üks silm lahti. Olen mures, et mu noorim tütar Ivana (6) tunneb end veidi haigena. Ta peab kandma prille, kuid ei saa seda teha, kui ta on koos oma venna ja õega, kellel on autism ja tõsine vaimne alaareng. Nad ütlesid mulle, et nende jaoks pole kooli. Mu poeg näris ukses oleva puidu läbi, nii et ma pidin klaasi välja võtma ja tütar lõi seda ja lõhkus peaga akna, nii et ma naelutasin kogu klaasi, et lapsed sisse ei kukuks, ütleb ta.

Ta lisas, et Vinkovci lähedal asuva Otoki linnapea vastu on tunnistajaid. Nad võivad kinnitada, et Salic keeldus teda aitamast, ütleb ta. – Kuna kogu see lugu avaldati meedias, on tõendeid selle kohta, et ta saatis oma käsilased mulle vastama. Kuidagi öösel ilmus aeda kaks eluasemekonteinerit ja mulle pakuti teist. Nad lubasid hakata maju ehitama maale, mis praegu on lagunenud majades, mis ei kõlba isegi loomakasvatuseks. Ma ei usalda linnapead, mistõttu otsustasin kõik avalikustada. Ma võitlen oma pere eest kuni viimase hingetõmbeni. Ma ei lase oma lapsi rikkuda kellelgi, isegi linnapeal, kes iganes täna tema asemele astub, ega kellelgi teisel. ütles Devor hinge all.

Lisaks linnale on Grgici perekond korduvalt abi otsinud ka puuetega inimeste ombudsmanilt. Sealt saatsid nad Otoki linnale nõuande ja palusid aruannet, kuid Grgic väidab, et linnapea Šarić ja Vukovari kuberner Suriem Damir Dekanic ei vastanud.

Saric eitab kõike, mida Grigić ütles. “See on põlastusväärne vale,” ütles ta ja lisas, et on peret lugematuid kordi aidanud.

Linn teatas Facebookis, et tegemist on kohutava rünnakuga tema maine vastu, väites, et Grgicsi perekonda mitte aidata on vale ning Grgicsi perekond on saanud viimase 30 aasta jooksul suurima rahalise ja muu toetuse. Olemas.

– Ei vasta tõele, et linnapea Josip Šarić avaldas Davor Grgicile mingit mõju, et ta võttis tagasi oma avaldused ajakirjanik Hedori vastu – Linn väidab, et linnapeal polnud Grgiciga kunagi kokkupuudet, välja arvatud üks kord 6. septembril. Nad pole kunagi suhelnud ja väidavad, et on ülevõtmist arutanud. Linn maksab kinni uued majapidamiskonteinerid.

Samuti väidavad nad, et on vale, et linnapea keeldus Davor Grgici perele piisavat elamispinda pakkumast ja et ta saatis oma koju saadikud. Nad väidavad, et Mirko Martinović juhib Grgici perekonna juhtumit ja on mitu korda linna kontrolli all perekonda külastanud. Samuti väidab ta, et ombudsmani keeldumine koostööst ja küsimustele vastamisest oli ebaõiglane. Ta ütleb ka, et ei vasta tõele, et härra Šarić palus härra Grgicil maksta pool maja hinnast, kus ta elab.

Lisa kommentaar