HDZ liikmed ähvardavad raskelt haigete lastega peresid: aitan, kui lõpetate artikli avaldamise

„Eile pärast kella 21.00, mõni tund pärast teie visiiti, saatis Otoki linnapea Josip Sharic teile helistama kellegi, keda ta usaldas, et ta võtaks kõik mu avaldused tagasi ja tegeleks hoopis minu probleemiga. Palusin teil aidata mul eluasemeprobleemi lahendada. ja see on Otoki elanik Davor Grgic, ütles täna, kolmapäeva, 6. septembri varahommikul Telegrami reporterile.

«Aga ma ei võta sõnagi tagasi, sest kõik, mida ma ütlesin, on täiesti tõsi. Keeldumine meile piisava eluaseme pakkumisest üle kahe aasta, ilmutamata üles kaastunnet tahte raske olukorra suhtes.”

Lugu läheb umbes nii. Viieliikmeline Grugici pere elab Otokis hästivarustatud umbes 30ruutmeetrises majas. Niigi lagunenud maja sai eelmisel kuul Ida-Slavooniat tabanud torm veelgi kahjustada. Neil on kolm alaealist last, sündinud 2015, 2016 ja 2017. Kahel vanemal lapsel on tõsised psühholoogilised probleemid, nad ei saa koolis käia ja vajavad ööpäevaringset pidevat hooldust.

Perekond Grugic on korduvalt abi palunud puuetega inimeste ombudsmanilt. Pärast seda on nad vähemalt kahel korral andnud soovitusi ja aruandeid, milles kutsutakse saarelinnu üles tegutsema. Linnapea Josip Saric ja Vukovari kuberner Sreem Damir Dekanic ei vastanud.

Poolik maja, milles Grigići perekond praegu elab, kuulus Otoki linnale.

Davor Grgic ütles, et see oli ainus kord, kui ta enam kui kaks aastat tagasi esimest korda linnapead tervitas. «Ta ütles, et mu probleem laheneb, aga ta ütles, et pean Otok Cityle tasuma poole maja summast, kus ma ööbisin. Ma ütlesin, et mul pole raha. «Ma keeldusin, sest mul polnud raha. “Ma tahan minuga rääkida ja kõik edasised kontaktid on toimunud tema kolleegide ja sekretäri kaudu,” ütles Grugic.

Kolmapäeva, 6. septembri hommikul laaditi Ulitsa Zrinski i Francopanas asuva Grgici maja aias maha kaks konteinerit. Juhtum leidis aset vähem kui 12 tundi pärast seda, kui Telegram saatis linnapea Saricile intervjuutaotluse Gurgicide perekonnaasja kohta.

Linnapea kutsub Grugici oma kabinetti.

«Ta palus mul korduvalt tagasi võtta kõik, mida ma ajakirjanikele ütlesin. Ta ei karda ajakirjanikke, nad ei saa talle midagi teha, ta ei karda tšetnikke aastal 1991. “Ma lükkasin sellise palve tagasi,” lisas ta. Jään selle juurde, mida ütlen,” ütles Grgic Telegramile.

Lisa kommentaar